Tutup Mata Nampak Apa.. ??

| Jumaat, 31 Disember 2010


aku pelik dengan dia..
ntah ape yang dia mahu dari aku..
entah apa yang nak dari aku..
saat dia bahagia..
aku tak kacau kehidupannya..
tapi saat aku nak bahagia..
ada pula caci makinya..

adakah hanya dia yang patut bahagia..
dan aku yang seharusnya berterusan derita..
jika dia sudah memiliki cinta yang lain..
salahkah bagi aku membuka hatiku untuk cinta yang lain pula..??

atau aku hanya perlu sendiri..
dan tak perlu berdamping dengan sesiapa..
cinta yang baru plak..
dah mula berjauh hati..
tak tahu pula apa yang telah meracun hatinya..

aku pasrah je lah macam ni..
mungkin tertulis sudah yang aku harus sendiri..
sendiri.. sendiri.. dan sendiri lagi..

kututup mata..
sambil berdoa pada Tuhan..
agar di saat ku membukanya..
apa yang aku mimpi akan menjadi nyata..
amin...


14 Hari

|

Mood Aku Jam 2.00 pg

|
entah apa yang aku rasa sebenarnya.. nak tido x boleh lena.. agaknya tadi dah awal sangat tido..
sekarang mata plak x boleh nak lelap..
may be juga aku rindukan seseorang..


ada juga perasaan geram..
bila hati dan perasaan di takuti telah dipermainkan..
atau ini hanya sekadar pengaruh mimpi di tengah malam..


kata orang saat seperti ini..
kita memang perlukan ketenangan..
betui.. betui..



ada rasa rindu agaknya yang dipendamkan..
huhuhu tetapi malu sungguh nak diluahkan..
aiiyarkk!!



Lagu Tema ... sweet tak? Muahhhh!!

| Rabu, 29 Disember 2010

Lirik Muah – Suzanne Brautigam

Sungguh aku sayang
Sungguh aku rindu
Ha ha ha usah kau ragu-ragu

Sungguh aku cinta
Sungguh aku mahu
Ha ha ha ku tidak malu-malu

*
Sayang oh sayang
Ku sayang kepadamu (muah)
Aku cintakan dirimu
Rindu oh rindu
Ku rindu padamu (muah)
Janganlah kau pergi dariku

**
Papa tolonglah (papa)
Mama tolonglah (mama)
Aku sedang mabuk cinta
Dengan si dia (ah ha)
Si jantung hatiku (ah ha)
Yang ku puja ku cinta selalu

Mama tolonglah
Papa tolonglah
Jodohkanlah aku dengannya

Chorus
Hati hati yang merindu
Inginkan belaiannya
Hari hari yang berlalu
Indahnya ku rasakan
Jiwa jiwa (jiwa jiwa)
Ku meronta (ku meronta)
Bila jauh di sisimu (di sisimu)
Berjanjilah kasih
Berjanjilah sayang
Hanyalah aku di hatimu

Ulang *
Ulang **

Mama tolonglah
Papa tolonglah
Jodohkanlah aku dengannya

Ulang Chorus 2X

Papa tolonglah
Mama tolonglah

Biodata Safee Sali

|
FULL NAMEMohd Safee Mohd Sali
POSITIONStriker
DOB29th January 1984
BIRTHPLACEKajang, Selangor
MARITALMarried with 1 kid
CLUBSelangor
PREVIOUS CLUBSarawak - 2005
INTERNATIONAL EXPERIENCEAFC Cup 2007
World Cup Qualifying 2007
Merdeka Cup 2007
SEA Games 2007

Doa Dari Dia...

|

Ya Allah.. Ya Tuhanku..
Permudahkanlah perjalanan kekasihku Safira..
dan selamat sampai ke rumah..
kerana aku amat menyayangi si dia..
Amin..


huhuhu nampak simple je doa ni.. but i like it..
tq bb ... love it.. love u...
:-)

DEMAM...

|
hurmmm..
patutnya aku dh naik cuti...
tapi pagi ni..
badan panas semacam..
penat sgt kot semalam..
so hari ni..
duk diam2 kat umah mak su...
naseb bek ade maksu..
cayang maksu..
muaaahh!!!

Kepenatan

|

aku baru je sampai dari kampung..
mak oiii penatnyer..
apepun alhamdulillah kenduri yang berlangsung berjalan dgn lancar..
walaupun tadi ade le.. minah ni wat spoil kekeke..
tapi semuanya dpt di atasi..


Terima kasih sgt pada semua yang bantu rewang..
auntie2 kesayangan..
all my frenz yang datang..
then member2 adik yang yang gila2..
adik2 aku yang rajin2 tu..
orang kuat majlis..
my lovely grandpa..
bibik yang kerja keras..
n semua le yang hadir..


aku ni macam nak patah pinggang tau..
jarang aku wat keje macam ni..
memang seronok...
cuma dia punya lepak tu...
macam nak nanes hehehe..

Tq allzz... love u all..
love my bb too..
hehehehe

Hati Yang Amarah!

| Selasa, 28 Disember 2010
hari ni ade happy ade x happynyer..
tapi ni nak citer dulu pasal yang tak happy..

ermm ..
aku di tifu oleh seseorang!!!
sakitnyer hati ni..
geram!!
marah!!
semua ade...
sedey tu dah tentu le..
sampai atyy dia wat aku cam ni..
huhuhuhu..

naseb bek le..
ermmm..
malas le nk citer..
chowww dulu le..
nanti sambung...

ROULETTE : AKU JATUH CINTA

| Isnin, 27 Disember 2010

Awalnya tak mengerti apa yg sedang kurasakan
Segalanya berubah dan rasa rindu itu pun ada
Sejak kau hadir di setiap malam di tidurku
Aku tahu sesuatu sedang terjadi padamu

Sudah sekian lama ku alami pedih putus cinta
Dan mulai terbiasa hidup sendiri tanpa asmara
Dan hadirmu membawa cinta sembuhkan lukaku
Kau berbeda dari yang ku kira

Reff:
Aku jatuh cinta kepada dirinya
Sunguh sungguh cinta oh apa adanya
Tak pernah ku ragu namun tetap selalu menunggu
Sungguh aku jatuh cinta kepadanya

Coba-coba dengarkan apa yang ingin aku katakan
Yang selama ini sungguh telah lama terpendam
Aku tak percaya membuatku tak berdaya
Tuk ungkapkan apa yang kurasa

Back to Reff:

Kadang aku cemburu, kadang aku gelisah
Seringnya ku tak tentu lalui hariku
Tak dapat ku pungkiri hatiku yang terdalam
Betapa aku jatuh cinta kepadanya


p/s : buat si dia.. fahamilah.. mengertilah..

Dia

|

Dia..
tiba-tiba hadir..
menawar segala duka..
membawa senyuman yang dah lama hilang..
memberi cahaya pada segala kegelapan..

Tuhan semoga senyuman ini akan terus berkekalan..
dan cahaya ini akan terus memberikan sinaran..
Terima kasih Ya Allah...


Pulang kampung

| Ahad, 26 Disember 2010
Sekarang ni aku dah sampai kampung...
lama dah rasanya tak balik kampung..
rindu plak dengan suasana kampung ni..

jumpa kawan-kawan lama..
banyak plak cerita yang nak diceritakan..
story mory lama yang melucukan..
hehehhee..
terserempak jugak dgn xbf lama dulu zaman-zaman sekolah..
amboie!!
makin bergaya si dia tu sekarang..
sempat gak bertegur sapa..
bertukar-tukar no fon dan email fb ..
kekekeke...
alaaa korang jgn le slh faham..
kawan lama tu.. citer lama..

ok ler nk break sat..
nak layan my cute tutttt..
meowwwwwww!!

:-)

|
Datang seri membawa senyuman..
Datang kasih memberi kebahagiaan..
Namun semuanya hanya tuk seketika..
Datang dan pergi dalam sekelip mata..


:. Chienta .:

| Jumaat, 24 Disember 2010
chienta..
tersenyum bahagia bila cheinta nya bernyawa..

chienta...
ketawa gembira bila chienta nya sempurna..

chienta..
merintih duka bila chienta nya di persenda..

chienta..
menangis hiba bila chienta nya dipersia..

chienta..
tetap berdiri di situ..
walau luka dan duka meluru..
membunuh semua perasaan rindu..

chienta ...
tetap teguh di hati..
pada yang SATU..
yang memberkati..
Hanya Padamu Ilahi...



Itu Memori

| Khamis, 23 Disember 2010

Semua Tinggal Kenangan!

Senyum Bila Di Sakiti

| Rabu, 22 Disember 2010
walau ade luka di hati..
senyum2 je selalu..
bila ade yang mencemuh..
senyum2 je selalu..
supaya yang sakit akan jadi yang terbaik..
yang di cemuh akan jadi yang indah..

cinta tetap di hati..
biar hanya kita yang tahu..
luka yang terasa tertutup dengan rasa seribu kali cintanya..
syhh..
simpan saje..
x perlu bersuara..
kerana cinta yang ikhlas dan suci tentu akan diberkati Ilahi..
amin...

Salam Rindu Di Angin Lalu

|
Melihat si dia dari jauh..
aku hanya mampu tersenyum..
lega melihat dia bahagia..
x mengapalah walau aku terluka..
asalkan dia dapat yang terbaik dengan pasangannya..

walau terdetik rasa cemburu..
cepat2 ku tangkis perasaan itu..
yang ku simpan hanya sekuntum rindu..
yang dapatku kirim di angin lalu..

mungkin hanya aku yang menyimtai dan merindui....
sedangkan dia sudah ade penyeri..
Tuhan berikanlah aku kekuatan hati..
semoga akan kembali keyakinan diri..

ada cinta yang cuba hadir dalam hati ini..
tapi aku x bersedia nak menerima lagi..
tapi seandainya inilah suratan Ilahi..
Tunjukkan lah Tuhan.. agar dapat ku terima cinta yang diberi..

ESOK KAMI PULANG!!

| Selasa, 14 Disember 2010

Adoii!! bestnyer..
esok kami pulang ke Johor..
walahhhhh!!!
best giler!!

windu..
sama bantal ku..
sama teddy bear ku..
sama.... ermmm banyak ni...

yang paling x suka nak balik ialah En Caple..
kekkeke

he said..
" Fira 1 more day plss"..
adeiii!!!..
aku kata..
" no!.. no!.. no!"
hehehe sian dia...

act Mr Caple never know my blog...
hehehe...
sape member aku bagi add blog ni kat dia teruk le dia aku kerjakan k!!
jaga korang!!



Cahaya Bintang...

| Ahad, 12 Disember 2010

Bintang Terlihat Terang Saat Dirimu Datang..
Cinta Yang Dulu Hilang Kini Kembali Pulang......


sedutan dari lirik lagu kangen band..
KEMBALI PULANG..

saje dengar lagu ni tuk release tension...
sambil tersenyum-senyum sendiri..
sambil mencari-cari bintang di langit...


Bintang tu nampak jauh je dilangit..
tapi mampu buat aku tersenyum..
saat ade luka di hati..
tq bintang.. kerana beri saya cahaya..
:-)

Berjalan-Jalan....

| Khamis, 9 Disember 2010
Perghhh!!..
penatnya badan..
dah lama x mengupdate...
blog kesayangan ni...

di waktu ni sedang asyik berjalan-jalan...
mengubat hati yang luka lara..
ingat datang KL nak bertemu dengan seseorang tetapi...
berat plak hati ni...
maklum ler..
dia sekarang dah berpunya ..
kalau aku berjumpa dia..
takut plak aku tak dapat lepaskan dia..
dia pun dah jadi hak milik orang..
tak nak le ganggu hak milik orang..

tak perlah..
aku kena biasakan tuk bersendiri..
ermm... kena cepat2 cari pengganti ni..
hehehhe bukan ape..
bosan duk sendiri..
tak de tempat nak bermanja..
ade sape2 nak bagi calon tak??
( kekekekeke gurau je k! )

penat sebenarnya..
dah dua hari duk berjalan2 kat Melaka ..
malam ni tido kat KL plak...


huhuhhu..
esok nak pi mana ea??
ermm..
planning!!!









Cintaku Bodos!!

| Selasa, 7 Disember 2010
Ada air mata dikelopak mataku..
saat melihat kau dengan si dia..
ingin aku menjerit dan meluahkan betapa sakitnya hatiku melihat kau dengan si dia..
tapi suara ku seakan tersekat....
yang ada hanya linangan akir mata...


Tersentak juga hati melihat kau secepat mungkin melupakan cinta kita..
aku tak salahkan kau..
kerana hal seperti ini bukan pertama kali kau lakukan..
semua ini pernah terjadi dulu...
cuma aku yang bodoh..
masih percaya walau pernah terluka..
sepatutnya kisah dulu tu..
jadi pengajaran wat aku..
tapi sebab bodos sgt dek cinta..
haaa!!!
kan dah kena lagi sekali!!!
hahahhhahaha!!
padan muka aku!!!

untuk tenangkan hati

En Shaple!!!!
Tulun saya!!!!!!
kekekkeke
esok nak bawak En Shaple jalan2 kat satu tompat ni...
haaa!!!
bersediolah yer!!!!


Ada Band : Syurga Cinta

| Isnin, 6 Disember 2010
HUHUHU.. atas nasihat sorang teman blogger..
yang suh aku dengar lagu Syurga Cinta ( Ada Band )
aku pun mensudikan diriku mendengarkan lagu ini..
waaa... memang tangkap leleh..

rindunyer pada si dia..
namun apa kan daya..
aku baru dapat khabar berita..
si dia dah ketemu penggantiku..
terkilan rasa hati..
baru je beberapa hari kami berpisah..
begitu mudah dia dapatkan pengganti...
aku?
tidak kot buat masa ini..
kerana aku bukan insan yang mudah jatuh hati..

apa pun life must go on!!
aku doakan dia dan teman barunya..
akan kekal untuk selamanya..
semoga di rahmati Allah jua..

Lusa aku akan pergi membawa diri..
nak tenangkan kepala..
sambil melayan sorang mamat filifino..
yang lucu gelagatnyer...
hahahahhaa...

he so funny...
harap-harap dia akan suka dengan Malaysia..

ok meh layan lagu
Ada Band - Syurga Cinta

tq CIK BINTANG sebab suh saya dengar lagu ni hehehhee
cun habiss!!




Terdiam
hanya bisa diam
Dingin menyerang
Disekujur tubuhku
Layangkan mata
menembus cahaya
Putih kilaunya

Meneduhkan Lamunan
Masih jelas terlihat
Pesona Ayumu
Masih jelas terasa
Getar dawai jiwamu
Ahaaa�..

Reff 1 :
Inikah surga cinta yang banyak orang pertanyakan
Atau hanya
mimpi yang tiada pernah berakhir jua
Perlahan bawa semua tanya
Satu bersama
Langkahdi taman ini
Terangkai bunga tanda
Cinta murni adanya
Tapi kekasihpun tiada
Muncul hapus rinduku
Ahaaaa

Reff 2 :
Inikah surga cinta yang banyak orang pertanyakan
Atau hanya mimpi yang tiada pernah berakhir jua
Dimana aku sedang berada mengapa sendiri
Lari telanjang tanpa seorangpun yang akan memperduli

Reff 3 :
Inikah surga cinta yang banyak orang pertanyakan
Atau hanyam impi yang tiada pernah berakhir jua
Terbanglah cinta sampaikan sayangku hanya bagi dia
Kan kurasa sepi meratapi malang tanpa dirinya

Akhirnya Dengan Lafaz Bismillah

| Sabtu, 4 Disember 2010
Dengan lafaz Bismillah..
akhirnya semua telah berakhir..
dengan lafaz bismillah..
aku kembali sendiri..
hari ni..
4hb Disember 2010.
jam lebih kurang 6.30 pagi..
aku telah melafazkannya..

" hubungan kita sampai di sini saja "

ianya telah berakhir..
kerna tiada lagi rasa percaya...
dia tak boleh terima aku seadanya..
dan itu sudah melihatkan gambaran sebenar..
siapa aku di mata dia..

menangis?
mustahil aku tak menangis..
sejak malam tadi lagi aku dah menangis..
dan dia hanya buat bodo jer..
kan dari situ kita dapat lihat..
siapa aku di hati dia..

semoga Allah menemukan aku dengan seseorang..
yang percaya dengan CINTA ku...
mungkin tak lama lagi atau mungkin tak akan dapat sampai bila-bila..
aminn...

L.O.V.E

| Jumaat, 3 Disember 2010

Biarkanlah aku memiliki... semua cinta yang ada di hatimu..
apa pun kan ku berikan..
cinta dan kejujuran..
untukmu dambaan hatiku..


Shopping!! Shopping!!

| Sabtu, 27 November 2010
Wah hari ni..
start petang tadi..
aku ngan mak su aku pi shoping sakan...
waaaa!!
dah lama x menyoppingkan diriku...


adeii..
dri petang smpai malam.. macam x sangka..
aku habiskan rm800...
waaaa!!

ape2 jer aku beli?
adoii!!

- suar jeans
- kasut
- blaus
- t-shirt
- pen drive
- sandal
- pasu kristal
- bunga kristal
- baju sepupu2 aku yang comel tu..
+ duit makan di Old Town

adoii!!!
RM 800??

wahhh.. ni kalau adik aku balik si angah tu..
mampuih aku kena bebel...

hahahahha!!
ni le kelemahan aku..
nak kena ubah ni...

tolong!! tolong!!

Rindu Pada Sang Bulan

| Rabu, 24 November 2010
Pukul 3.16 am
aku masih berjaga
x boleh nak lelapkan mata.. nak borak x de member...
layan blog x de idea..
hampehnyer..

rindu pada sang bulan.
nampak terang tapi jauh nak dicapai dek tangan..
rindu...
rindu.... yang tak ade penghujungnyer..

Ada Yang Buat Aku Tersenyum

| Selasa, 23 November 2010

Nak masuk tengah hari tadi..
aku ade dpt call..
dari sorang kawan..

hehehe..
ketawa je aku dgr sore dia..
lepas dia letak fon tu...
ade satu soalan dia yang aku asyik teringat jer..

"Chienta kenapa selalu sedih?"
haa lebih kurang cam tu ler...
hehhehe
uper2nyer dia baca blog aku...
then dia kata aku selalu nmpak sedih dlm blog aku ni..
aduii..
yer ke...


tak perasan le plak...
aku happy jer...
sedih simpan dalam hati..

kawan aku tu kata..
makan es krim leh hilangkan stress..
hehhehe..
act aku selalu cuba..
sebab tu eskrim sentiasa ade dalam peti ais aku...

apepun kat kawan yang prihatin tu...
tq so much..
layanzzzzzz...

Untuk Nata..

|

HOT!! HOT!!
ade orang wat aku hot malam ni..
panass!!!!!!!!

x perlah..
cool... cool..
aku kena cool...

maceh nata.. coz be my best frenz..
aku tahu ko wisaukan aku..
jangan wisau.. aku x ape..ape..
esok lusa sejuk le aku ni nanti..

buat orang yang dah buat aku hot..
ntah ea..
tak tahu nak cakap ape..
ntah..
zero......

Award Dari Liya!!

| Ahad, 21 November 2010

Bestnyer kat blog lagi satu dapat award..
blog yang ni pun dapat award..
award dari Cik Liya kita..

tq banyak2 k!!..

ok mari kita selesaikan tugasan yang kena buat ni..

1) Thanks to the person who gives you award and link the person :
Ok so.. tq sangat Cik Liya sebab bagi aku award yang comel ni yer



2) Spread the words to the 15 blogger who you like and think their blog are awesome :
alamak... ramai tu.. so aku dengan sukacitanya..
menganugerahkan award ni pada semua yang follow my blog..
hadiah penuh kasih sayang untuk korang yer!!


3) Tell 7 things about yourself :
@> aku suka budak2.. act sangat suka hehehe
@> nampak ganas tapi mudah mengalirkan air mata... ahaha poyo kan..
@> nampak macam berani tapi takut kadang2 nak berterus terang... sebab tu hanya banyak memendam rasa...
@> selalu orang tengok aku sekali mesti kata aku ni sombong.. walhal... tegur le dulu.. pas tu baru tau..
@> suka sangat warna pink!!
@> aku paling geli ngan katak... aku rela mati dari pegang katak tau!
@> aku jarang marah sebab aku suka pendam dalam hati.. tapi kalau aku dah marah... adik2 aku semua mesti lari... hehehe kata dia org macam singa!..

ok done!!!





Rindu My Blog..

| Sabtu, 20 November 2010

Rindunyer kat my blog ni..
muaaahhhkkksss!!!
kesibukan buat aku tak dapat update blog beberapa hari ni..
kalau blog ni orang aku dah kish.!! kish..!! dah..

bz sangat sampai nak bukak lappy pun tak cukup..
selesai dah satu program aku hari ni dengan seorang Tan Sri tu...
tq Tan Sri sebab bagi sokongan pada program yang team kami jalankan hari ni..

wahh... nak rehat2 sat,..
nak manja2 ngan my blog!!

Tetamu Tak Diundang Datang Bawa Senyuman..

| Rabu, 17 November 2010
Selamat Hari Raya Aidiladha
buat semua rakan-rakan blogger dan rakan-rakan bukan blogger yang sekadar singgah membaca..
macam mana perjalanan hari raya korang hari ni?
ermm nak share citer pasal raya hari ni kat korang..
pepagi macam biasalah siapkan semua juadah untuk pagi raya..
adik dan atuk ke masjid untuk tunaikan solat hari raya..

lepas semua dah berkumpul kami bergerak ke pusara..
melawat pusara arwah mak. abah dan nenek...
tersentuh juga hati bila berada di depan pusara mereka..
tetapi kenalah kuatkan diri depan adik-adik dan atuk..

balik dari pusara berehat jer le kat umah..
tak ade aktiviti nak buat..
terlelap sekejap depan tv hehhehehe..
(buwoknyer le kan)

tetiba aku terdengar bunyi kereta di perkarangan rumah..
ermm sapelah plak datang beraya ni..
then bila menjengah je keluar...
ooOooOooOoooO dia ni..
huhuhu sorang kawan dan pernah menjadi bf aku tu..
kekekke miss him so much..
jangan fikir laen k..
as a frenz jer..
act lama dah kami x bertegur sapa..
hari tu masa aku kemalngan ade jugak dia dtg tapi kami x berborak sangat...

then hari ni kami berborak sakan..
seperti saat-saat kami jadi kawan baik dulu...
alhamdulillah..
itulah yang aku harapkan tiada permusuhan antara kami...
syukur juga sebab dia leh terima keputusan aku..
walaupun dia kata memakan masa juga..

hehehehhe i like...
memang baru aku sedar..
dia dan aku memang ditakdirkan untuk menjadi sahabat karib yang teramat baik..
sebab bila kami gantikan hubungan itu dengan hubungan cinta ianya tak menjadi...
huhuhu aku lebih seronok menjadi sahabatnya dari menjadi cintanya..

tapi he said..
dia akan tunggu pintu hati aku terbukak jugak untuk dia..
alamak...
ermmm entah bila le yer...
coz.. hatiku dah dimiliki...
walaupun yang memiliki hatiku tak pernah nak menghargai semua ni..
namun si bodoh ini..
macam orang bodoh menanti..


k ler..
tq kepada tetamu tak diundang tu..
yang telah membawa senyuman untuk aku hari ni..
love to be your frenz.. :-)

Tolonglah Percaya..!!

| Selasa, 16 November 2010
Weiiiii ... penatnya,..
dari petang tadi duk dapur memasak..
akhirnya!!..
tolonglah percaya.. aku dah siap masak juadah raya..
( jgn tak caya k )
masak ketupat. sambal kacang. rendang dan ayam masak merah..
lodeh aku wat esok pepagi..

kekeke macam tak caya jer aku masak semua tu ...
nak wat cam ne..
anak yatim piatu macam aku kalau x masak nak harapkan sape lagi...
sebenarnya rindu jugak nak rasa masakan arwah mak dan nenek..
kalau arwah abah ade tentu dia sibuk rebus lepat dan ketupat..
oh Tuhan... rindunya..
namun aku tetap bersyukur kerana aku masih punya atuk!..
cayang atuk...
tq yer atuk sebab tadi pun ade tulun saya di dapur..











walau hati sedih..
namun masih cuba tersenyum..
yang sedih dan pudar ini jika tidak digilap pasti akan terus pudar...

dan andai ianya terus pudar..

redha...

Kau Buat Aku Menangis...

|
Sedihnya aku..
air mata aku dah mengalir tanpa henti..
baru je tadi aku hepy2 ..
hepy dapat borak dengan musyuk...
then dia kata dia bz..
ermm aku pun kesian kat dia...
so aku fikir.. x nak le ganggu dia...
aku tahu dia memang banyak kerja...
so dengan ikhlas hati...
aku tak nak kacau dia..
nak tunggu dia habis kerja dulu..
then baru le nak borak puas-puas...
ermm..
mengalir air mata aku...
bila aku tengok dia tengah seronok maen UNO tu pun dengan pompuan..
kenapa aku menangis?
ntah x tahu nape..
tapi aku sedey sangat..
sebab aku ingat dia betul-betul bz...
manalah nak tahu dia bz maen game melayan orang lain...
terasa betul yang aku ni macam kena maen..

Oh Tuhan..
kenapalah begini dugaan yang aku terima..
aku dah lapangkan dada untuk terima dia..
tapi dengan apa yang dia buat pada aku..
aku tak rasa seperti aku diperlukan di sisinya..

sampainya hati dia wat aku macam ni..
dah banyak kali aku kata...
kalau dah x suka dan tak punya rasa pada aku..
luahkan saje..
akhirnya aku jugak yang merana..

malam ni dia betul-betul buat aku menangis..
dan pada waktu ini..
dia pastinya sedang seronok bermain UNO dengan pasangannya..
aku je yang bodoh menangis sorang..
macam orang gila..
bodoh!.. aku memang bodoh!


Malam Yang Membosankan Terpaksa skandal dengan Mr B

|
Nak Ngadu dengan Mr B...
Mr B... ooo Mr B....
Bosannya malam ni..
dah sampai kampung dah..
tadi memang riuh betul rumah ni..
dengan gelagat budak kecik.. comey lote yang 4 orang tu..
yang dari tadi tak habis-habis berceloteh...

hehehehe ni semua dah terbongkang...
( kasar ke ayat aku tu )
x dak dah kawan nak bergurau..
aku sorang je yang tinggal..
ingat nak manja2 ngan my musyuk..
tapi dia bz le plak tahap gaban...
cian x kat aku?
huhuhu naseb baek.. ade my skandal ni..
Mr B...
( Mr Blog )
huhuhuhuhuhuhu...
ni le tempat mengadu domba..

musyuk aku ni manjang bz..
kalau siang dia bantai membuta..
kalau malam jer sebok dengan kerja-kerja dia menggodeh ntah ape-ape...
karang aku betul2 skandal dengan orang len baru tahu..
tapi tak ler..
heheheh sebab aku syg my musyuk jer..




Entry Merapu..

| Isnin, 15 November 2010
dah nak balik kampung..
x sabar nak jumpa orang kampung..
raya! raya! wahh seronok!!..
sape nak itut??
jom...

walaupun hati ade sedikit luka dan lara..
harap2 balik kampung nanti akan terubat ler..
ok aku nak siap2 dulu..
nak touch up ni kan makan masa..
heheh nak singgah bandar sat nak shopping2 untuk atuk dan adik..
i like shopping..

ermm cakap pasal shopping..
nak say thanks pada seseorang yang hadiahkan aku beg hari ni..
walaupun my beday dah lepas x pelah.. janji ikhlas..

i like that bag..
Valentino... ermmmm ... cool...
pandai pilih..
leh le jadi beg raya aku hehehe..

erk... ambik kesempatan gak nak ucap tq so much buat adik-adik dan member yang bagi hadiah kat aku masa beday hari tu..
sorry lambat wat entry tuk u all kekekeke...
tapi hari tu dah say thanks kan...
heheheh i like all ur present terutama..
the bycle.. kekekeke... cute...

ok chow dulu..
nak pack baju dulu...
muaaaaaaahhhhhhhhhhhhhkkkss!!
4 my musyuk!!!
miss u but i hate u!
i hate u but i love u!
kekekkekekeke

Tag Dari Iekah Mokri

|

alamak kena tak dengan si Iekah Mokri ler...
hehehhe..
tq yer iekah...
dapat tag award cam ni memang le seronok..
cuma line ni macam siput.. tu yang susah nak menjawab tu..

k.. mari kiter selesaikan semua tag si iekah ni yer..

  • Nick name untuk tuan punya blog?
- ok kawan-kawan panggil Fir, Fira, Aqis tapi dalam cni selalu guna nick Chienta jer
(tapi bukan chinta canduri yer hehhee)

  • Ucapan untuk yang memberi award..
- terima kasih banyak-banyak yer cik Iekah yang comel... len kali bagi le lagi tag kat saya hehehehe

  • Fav artist/singer/group
- ermm.. ntah ea.. aku layan semua jenis muzik asalkan ianya sedap di dengar

  • alamak nak tag pada sape ea..
- ermm 1st sekali nak tag kat en tersayang dino
-yang ke dua nak tag kat yg comel Sca ndx
- seterusnya ....... cik bintang
- dan lagi...... Deno
dan yang lain-lain yang follow blog aku ni... korang semua kena tag dengan aku secara langsung yer hehehehe... tak larat nk masukkan semuanyer hehehhehe

Perkahwinan dia menakutkan aku...

|
petang tadi aku dapat call..
dari sorang sahabat lama..
dia ni kawan sama-sama waktu belajar dulu..
dia memang ngam dengan aku dari dulu lagi..
we all sama-sama nakal zaman remaja dulu..
(now still remaja wat hehehhe)

selalunya bila dia teledon suara dia mesti ceria..
tapi hari ni berbeza skit..
suara dia macam sedey jer...
rupa-rupanya dia ade masalah dengan rumah tangga dia..
(act dia ni dah kawen)
sebenarnya kalau ikutkan dia dan suami dia kurang bermasalah..
yang menjadi masalah mak mertua dia..
aduhai...
nak dijadikan cerita suami dia ni anak bungsu.. anak manjalah katakan..
so lepas kawen dia duduk dengan mak mertua dia lah...
walaupun hati dia berat tapi demi nak jaga hati suami member aku ni mengalah jer..

yang menjadi masalahnyer..
mak mertua dia ni cemburu le plak..
cemburu kalau member aku ni manja-manja dengan suami dia ( anak dia ler )
adeii.. payah..... kalau nak pi mana-mana mak mertua dia mesti ajak suami member aku ni..
walhal bapak dia hidup sihat lagi..
time member aku ajak pi shopping ke pi jalan-jalan ke..
time tu jugak mak mertua dia pun sibuk nak ajak suami dia berjalan..
kalau sekali dua.. boleh le member aku ni mengalah...
kalau dah selalu... parahh!!!!

adoi... yang suami dia ni pun satu...
ikut je cakap mak dia..
sampai dia sanggup lukakan hati isteri dia..
memang le kena hormatkan orang tua..
tapi hati si isteri pun kena jaga jugak...

kesian aku tengok member aku tu...
geram pun ade bila dengar dia cerita..
takut pun ade..
alahai kalau jadi kat aku macam mana...
adeiii..

buat sahabat aku tu...
sabar je lah yer...
berdoa.. harap2 mak mertua dia tu akan berubah nanti..
aminn...

Sejuknya Hati Mendengar Suaranya....

| Ahad, 14 November 2010

Satu malam aku tak tido.. bukan sebab aku jarang tido rumah mak cik aku ni
tapi.. sebab kepala aku ni macam-macam fikir.. sampai le ke subuh mata tak terlelap lagi.... Tiba-tiba pagi tadi aku terdengar suara lunak seseorang membaca al-quran... sejuk je hati aku mendengar... rumah mak cik aku ni memang berdepan dengan masjid dalam kampung ni...

hati aku tertanya-tanya.. siapalah gerangan yang empunya suara tu...
sampai suara tu hilang baru aku macam tersedar.. aduhai.. terubat sungguh hati yang sedang luka lara... rasa macam nak jumpa je orang yang membaca tu.. nak suh dia baca lagi depan aku..

bangun je pagi tadi adik ngan makcik dah buat sarapan jemput2 ikan bilis..
nyum... nyum.. ( aku memang tukang makan jer kekeke) dia orang ajak aku makan kat depan umah makcik... bawah pokok... sambil ambik angin le katanya.. aku ni yang hanya cuci muka je ngan poyonyer terus je le keluar... sat lagi aku tgk adik yang lelaki tu duk melantak dengan 2 orang lagi kawan-kawan dia... ( polis gak semuanya mcm dia.. poyo jer.. hehehe )
adeii.. segan gak aku.. dh le bangun lambat pas tu terus je melantak...
aku ni wat buduh jer.. sambil makan sambil main dengan adik cepupu aku yang comey tu.. sat lagi aku pasan sorang dari kawan adik aku tu asyik tengok aku jer...( ceh.. apahal plak )
yang adik ngan mak cik aku plak.. asyik ejek2 aku jer... ehhh... pasal plak..
maleh le nk melayan... rupa boleh le dak lelaki tu... sederhana je... tapi senyum jer....
alahai...... nyampah...
malas nak melayan usikan dari diaorang tu aku mintak izin masuk dalam..
bagi le alasan nak mandi kunun... padahal... aku nk tengok kartun kat dalam kekeke...
sedang aku menonton tu.. aku terdengar suara mak cik aku berborak2 kat luar (maklumler.. mak cik aku yg sorg ni suara dia mcm ribut skit... hehehe syhh ) erkk.. dari perbualan mereka tu aku dapat tahu dak lelaki yang diaorg ejek2 ngan aku tu rupanya yang baca Quran pagi tadi tu... alamak... dia ke?
adeii.. sedapnyer suara dia.. sampai cair naluri ganas dalam hati aku ni..
kakakaka.. poyo...poyo... aku jeling2 dia org gak dari dalam.. ermm hencem gak kekeeke..
arghhh.. tapi bukan taste aku kot.. lalalalaa....
( amboie!.. taste ko mcm mana plak? ) hahahahhahahha

Bunga Api

|


Amacam? cantik x bunga api tu?... sekarang hati aku pun macam bunga api..
macam mana tu?.. ha.. fikir2 lah sendiri.. renung2 kan... dan selamat beramal.... :P

Skype Back

| Sabtu, 13 November 2010

Dah lama rasanya tak men Skype..
tapi tadi awal pagi dah ber Skype..
hahahah...
dengan siapa?..
ade ler... hhehehehe
tapi kalau line kuat macam hari ni
boleh ler ber Skype
tapi kalau line slow mcm siput macam mana nak Skype..

Sakitnya Kepala Ya Allah!

| Jumaat, 12 November 2010
sakitnya kepala..
rasa macam ade air duk bergenang dalam kepala ni..
nak bergerak-gerak pun malas..
tadi dah pi klinik..
adei..
nengok muka doktor yang poyo tu pun malasnyer aku..
nak menelan ubat yang dia bagi tu lagi le poyo...

apa aktiviti nak buat malam ni ea?
ermm
fikir sekejap sambil picit2 pala ni..

Senarai Blog Saya

Ada Penulis Lain Di Blog Saya!

HYe Mr blog..
satu hari tak bertemu kamu chienta jadi rindu...
Muacccs mr blog..

mr blog..
chienta nak bagi tau..
nanti akan ade penulis baru dalam blog ni..
penulis jemputan?
ermm lebih kurang macam tu lah..
Mr Star nama dia..
Incik Bintang..
kekekke chienta tak tahu apa yang dia nak tulis..
tapi silap2 chienta leh gaduh pasal entry dengan dia kat sini..
hehehhe gurau je..
incik bintang baru nak try2 jadi blogger..
so let him try ok...

mr blog jangan terkejut..
be nice to him ok..
so ..
jom kite tunggu ape entry pertama dari Inbcik Bintang!!!
ZassSSssss!!
 

Copyright © 2010 Chienta Hatiku