Tetamu Tak Diundang Datang Bawa Senyuman..

| Rabu, 17 November 2010
Selamat Hari Raya Aidiladha
buat semua rakan-rakan blogger dan rakan-rakan bukan blogger yang sekadar singgah membaca..
macam mana perjalanan hari raya korang hari ni?
ermm nak share citer pasal raya hari ni kat korang..
pepagi macam biasalah siapkan semua juadah untuk pagi raya..
adik dan atuk ke masjid untuk tunaikan solat hari raya..

lepas semua dah berkumpul kami bergerak ke pusara..
melawat pusara arwah mak. abah dan nenek...
tersentuh juga hati bila berada di depan pusara mereka..
tetapi kenalah kuatkan diri depan adik-adik dan atuk..

balik dari pusara berehat jer le kat umah..
tak ade aktiviti nak buat..
terlelap sekejap depan tv hehhehehe..
(buwoknyer le kan)

tetiba aku terdengar bunyi kereta di perkarangan rumah..
ermm sapelah plak datang beraya ni..
then bila menjengah je keluar...
ooOooOooOoooO dia ni..
huhuhu sorang kawan dan pernah menjadi bf aku tu..
kekekke miss him so much..
jangan fikir laen k..
as a frenz jer..
act lama dah kami x bertegur sapa..
hari tu masa aku kemalngan ade jugak dia dtg tapi kami x berborak sangat...

then hari ni kami berborak sakan..
seperti saat-saat kami jadi kawan baik dulu...
alhamdulillah..
itulah yang aku harapkan tiada permusuhan antara kami...
syukur juga sebab dia leh terima keputusan aku..
walaupun dia kata memakan masa juga..

hehehehhe i like...
memang baru aku sedar..
dia dan aku memang ditakdirkan untuk menjadi sahabat karib yang teramat baik..
sebab bila kami gantikan hubungan itu dengan hubungan cinta ianya tak menjadi...
huhuhu aku lebih seronok menjadi sahabatnya dari menjadi cintanya..

tapi he said..
dia akan tunggu pintu hati aku terbukak jugak untuk dia..
alamak...
ermmm entah bila le yer...
coz.. hatiku dah dimiliki...
walaupun yang memiliki hatiku tak pernah nak menghargai semua ni..
namun si bodoh ini..
macam orang bodoh menanti..


k ler..
tq kepada tetamu tak diundang tu..
yang telah membawa senyuman untuk aku hari ni..
love to be your frenz.. :-)

3 ulasan:

{ Mohd Firdaus } at: 17 November 2010 5:25 PTG berkata...

hri ni tramat letih..7ekor lmbu smuanye kt kg ni..hehe

{ ♥ ♥ ♥ ctiey ♥ ♥ ♥ } at: 19 November 2010 12:12 PTG berkata...

wahh...

mesti teringta zmn dulu meh..


btw..

do folow me ye?

http://owlkieranaa.blogspot.com/

tq~

{ Chienta Hatiku } at: 20 November 2010 9:15 PTG berkata...

daus : banyaknyer daging korban bukan nak bagi kiter ckit pun huhuhuhu

ctiey : came2 hehehe :)

Senarai Blog Saya

Ada Penulis Lain Di Blog Saya!

HYe Mr blog..
satu hari tak bertemu kamu chienta jadi rindu...
Muacccs mr blog..

mr blog..
chienta nak bagi tau..
nanti akan ade penulis baru dalam blog ni..
penulis jemputan?
ermm lebih kurang macam tu lah..
Mr Star nama dia..
Incik Bintang..
kekekke chienta tak tahu apa yang dia nak tulis..
tapi silap2 chienta leh gaduh pasal entry dengan dia kat sini..
hehehhe gurau je..
incik bintang baru nak try2 jadi blogger..
so let him try ok...

mr blog jangan terkejut..
be nice to him ok..
so ..
jom kite tunggu ape entry pertama dari Inbcik Bintang!!!
ZassSSssss!!
 

Copyright © 2010 Chienta Hatiku