Aku Paling Benci Dengan Orang Yang Tak Faham Bahasa!!

| Sabtu, 31 Disember 2011
Siot tul arhhhh.
pantang aku kalau orang tak dengar cakap..
EeeeeeeeeeeeeeeeEEEEEEEEEEE!!!

sape?
ni adik jantan aku ni..
sibuk nak camping 2 hari kat tepi pantai..
kan tengah musim tengkujuh,...
yang nak bercamping bagai tu kenapa??!!!

semalam dah janji x nak pi..
hari ni tup... tup.. tengok kat fb..
" jadikan ini camp terbaek 2011"
hamboieeee!!!!
nak tifu tapi x pandai..
call x angkat plak...

ni ade karang yang mak tiri mengamuk..
nak wat keje kat opis pun x senang...

suh en Dewa pi tolong nasihat...
tapiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
u know what????????
En Dewa ikut sekali pi camp...
dia kata ape?

" x per.. saya pi ikut.. senang skit nak jaga dia orang"
tersengih2 muka dia..

weiii!!!
aq suh halang dia pi lah..
bukan suh jaga ( bersamaan enjoy sekali kan????)

ermmm..
kalau ikut geram aku...
tgk nanti...
aku pun ikut sekali ....
nak tengok bosan tak adik aku tu tengok aku pacak khemah tepi khemah dia...
hahahahahhaha!!!!
jangan cabar ur sis eaaa...




**** mood tengah sakit haty tahap maksima... ermmm kena pi terapi minda ni...
kekekekek ( alasannnnn)

Dia Datang Dan Pergi Bagai Mimpi

| Jumaat, 30 Disember 2011
Semuanya berlalu bagai mimpi..
mimpi indah yang panjang...
mimpi yang membuat kita menaruh impian..
mimpi yang membuat kita terlena seketika dalam cahaya putihnya..

tetapi bila terjaga..
mimpi itu seakan membunuhnya..
mimpi itu seakan racun yang merosak jiwanya...

:)
berhenti berharap pada yang namanya Chienta..
berhenti berharap pada yang namanya bahagia..
namun bersyukurlah pada yang Esa..
kerana meminjamkan kebahagiaan itu walau untuk seketika..

Dia hadir bagaikan mimpi indah..
dan dia pergi bagaikan mimpi ngeri..
namun itulah yang dikatakan realiti...
bukan mudah mencari cinta sejati..
bukan mudah mencari insan yang mampu menyintai setulus hati..

Pedih dan luka ini mungkin tak kan mudah hilang seperti mana ia mudh datang...
sekali mencintai dan menyayangi selamanya ianya kan lekat di hati..
semoga Allah sentiasa memberkati..

Buat dia yang hadir bagai mimpi..
terima kasih kerana membahagiakan aku walau untuk seketika..
redha dan rela dengan ketentuannya..
bukan pertama kali terluka..
cuma peritnya agak berlainan terasa..

Dia datang dan pergi bagaikan mimpi..
namun dia akan terus kekal di hati..

:)


** edisi mengarut di subuh hari... layanzzzzzzzz!!

Kekasihku Mr Blog Berwajah Baru

| Khamis, 29 Disember 2011
Tahun baru..
azam baru..
aku tak tukar langsir baru atau keta baru..
cuma tukar kasut ngan beg tangan je ahahhaha

fo my lovely Mr Blog..
terimalah hadiah tahun baru tuk kamu yer..
suka tak wajah baru kamu?
ade music..
shoutbox pun dah baru..
yang l;ama chienta dah buang dah hehhee..
hope mr blog suka yer..

n lagu pun dah tukar..
amacam new song ni?
suka tak?
hehehe chienta dah jatuh cinta plak dengan lagu ni..
enjoy yer..

tahun baru ape citer yer?
sedeynyer nak tinggalkan tahun 2011..
banyak kenangan pahit manis..

next entry nanti chienta akan story mory k..
daaa... muacss!!

Morning!!

|
Pagi ni macam suram jer..
cuti lagi hari ni..
so tak ada yang special...
ada beberapa fail yang aku bawak balik dan perlu di semak..
selain tu godeh2 blog..
kepenatan shopping semalam..
dapat jugak sauk 2 ke 3 ke 4 barang hehehehe..

lum puas lagi le..
nanti pi lagi sambung..
kali ni nak ajak member tempat kerja plak..
JPO de best..

Huarghhhh!!
mengantuknyer ..
kui 8 tadi dah bangun sebab wat sandwich tuk budak2 ni...
meriah jugak dia orag ade..
kopak jugak semalam di ketuk budak2 ni hahahaha..
tak pe anggaplah percutian korang sempena cuti sekolah ni..
tak sempat le nak bawak pi cuti mana2...

Huarghhhh!!
sangap lagi...
nak sambung tido boleh x?
heheheehe..
banyak keje atas meja ni... nak tido ke? nak wat keje ke?
bla bla bla bla hehehhehe

JPO Wait For Me !!

| Rabu, 28 Disember 2011
hari ni dimulakan dengan perasaan geram..
geram tgk budak2 yang best giler men ps2 ni tak tido dari malam tadi..
pagi2 duk memekak!!
heheh sebab semalam aku dah janji dengan dia org..
nak masakkan breakfast nasi goreng..
pukul 7.30 pg bilik dah kena gegar...
" Along!!! nak nasi goreng!!!.."
merengek2 semua lapar... lapar...
hampeh tui...
tau semalam tinggalkan je diaorg kt rumah my untie...
hehehhe gurau jer..

hari ni no spa... no opis..
nak duk umah hujan2 ni...
nak layan adik n sepupu aku ni..
tapi awal-awal pagi en Dewa dah calll..
heheh dia pi kedai nak ajak breakfast..
sory en Dewa..
saya cuti hari ni hehehhe..

agak2 bilalah En Dewa nak dapat aweks ni kan..
so tak yah le dia sibuk ajak aku teman ke situ ke sini...
hahahhaha.. sape nk offer diri leh email kat chienta k..

dua tiga hari ni..
rasa nak senyum jer.,.
nape ea?
hehehe...
my frenz said..
" fira tu sewel kot"
( att sewel itu bukan sejenis coklat k)

hahahhaha..
petang ni dah janji nak bawak diaorg pi jalan2...
harap2 hujan le..
ade alasan hahaha

yang pasti kena pi shooping barang sekolah adik jugak..
so plss my sister n hensem bro jangan nak mengelak k..
ton tong sorang skit k..
dah le nafsu adik kamu yang bongsu tu nafsu anak manja..
yang penting nak pi JPO
Johor Premium Outlet yang baru bukak tu..
jom Kiter Shoppinggg!!!!

En Dewa jangan lupa k..
handbag n jeans for me!!!!



Love It!!

|
video

ini video rakaman nyanyian seseorang..
amacam cute tak sore dia..
i'm so love it..

Sahabat Itu Lebih Baik Dari Cinta

| Sabtu, 17 Disember 2011
Ya.. Manusia mempunyai banyak rahsia..
adakala rahsia itu lebih baik di simpan dari diceritakan..
ada pula rahsia yang perlu diceritakan untuk menegakkan kebenaran..
ermm... rahsia n rahsia...
mcm mana pula dengan rahsia hati dan perasaan?.. rahsia yang kadang kala sepatutnya diluahkan tetapi disimpan terlalu lama.. haaahh!! x nak le citer pasal rahsia.. perit je kan?
Malam ni aku masih di kedai lagi..
sejuk aircond bilik ni macam nak beku plak aku rasa.. banyak keje yang berlambak atas meja ni.. tak tau mana satu nak dibuat dulu.. naseb bek ade adik tersyg ngan si Dewa yang asyik men PS3 tu.. so ade le kawan aku malam ni... rasa-rasanya malam ni macam kena bermalam kat sini ler hehhehe..
Terharu tengok perangai Dewa, sentiasa ambik berat pasal aku..
naseb bek lah dia jenis tak kisah.. hurmm kalau kamu Dewa baca Blog ni.. aku harap ko tak le marah aku yer.. Dewa memang sorang sahabat yang baik.. dia memang syg aku.. aku tau tu.. dia memang cinta aku.. aku tau tu.. dia memang sentiasa berada di sisi aku.. dan aku juga tau itu...
Tapi bagaimana yer..bagaimana aku nak terima dia lebih dari seorang sahabat.. kerana persahabatan antara kami terlalu utuh untuk diubah kepada perasaan cinta.. terima kasih sahabat kerana amat memahami.. tak pernah marah.. dan tak pernah ambil hati.... heheh kadang2 lucu jgk dia ni ea..
Heheheh.. Hye en Dewa.. kamu tetap jadi sahabat saya sampai bila2..
kalaupun benar ade jodoh antara kita biar Tuhan sahaja yang menentukan.. walaupun banyak suara2 sumbang yang cuba mengeruhkan hubungan persahabatan kita.. tapi kamu tetap menepikannya... kamu memang kawan yang best!!!
Andai ade jodoh nanti antara kita saya percaya kamu akan jaga saya dengan baik sampai akhir hayat saya.. andai jodoh saya dengan orang lain harap kamu akan tetap jadi sahabat saya sampai bila2...

:. Detink With Him ... Part 2 .:

| Selasa, 6 Disember 2011
Hehehe..
ade plak part 2 nyer..

Hari ni balik opis awal..
n terus je balik kampung..
sebab saya ade detink ok!..

ermm now aku dah siap2 dah ..
tapi si dia plak masih touch up2 lagi..
hahahhaa..

ermm hari ni dah janji nak bawak si dia pi makan sup tulang..
aisyehh!!!
aku le kena belanja ni..
hahaha tak pe syg punya pasal..

sebenarnya hari ni dah janji dengan si dia.
nak belikan dia fon baru.. sebab fon lama dah tahap baliing kat anjing..
n awal2 dia dah pesan..

" atuk nak telepon yang ade kamera yer.."
hahahahaha
demand tak atuk aku?
ntah ape dia nak ambik gambar aku pun tak tau..

ok kuar jap bawak atuk kite makan sup!!!
sape nak itut??
sila2



Detink With Him.. I Loike!!!

| Isnin, 5 Disember 2011
Hari ni x pi keje..
saya happy sebab saya nak pi detink tau..
ermmm.. dengan si dia tu..

heheh pepagi dah kena kejut ngan si dia..
siap kena bebel lagi..

" Haaa!! tu le apsal malam tadi sampai pagi baru tido..
bangun... bangun,,...!!"

damn It!!

haha sengal tul aku..
chat ngan my dear frenzz sampai tak sedar nk bangun pagi..

pepagi tgk si dia dah berbaju kemeja putih..
alamak hensem gak..
n aku plak konelah pakai baju kurung..

hehehe berselendang lagi tu..
sat lagi nak masuk keta..
boleh plak tertinggal cermin mata..
turun balik..

pastu tertinggal bawak Yassin plak..
amboie si dia bebel kt telinga aku..
bingit sehhh!!
naseb bek sayang..
kalau x ... sure malas nk drive..

then..
teruskan perjalanan..
bukan jauh pun destinasi pagi ni..
5 minit je dari rumah..

sampai je ke destinasi..
rasa sebal pagi tu semua hilang..
yang ade hanya rasa rindu yang mendalam..
seperti berada di rumah sendiri..

ermm..
nak tau saya ke mana?
mana lagi tempat saya melepas rindu..

ke pusara Nenek, Abah, Mama dan tak lupa si kecil Adam..

Aku tengok si dia menarik nafas panjang2..
cool je wajah dia..
aku tengok dia terus ke pusara nenek..
mungkin dia rindu dengan nenek..
kekasihnya awal dan akhir..

tulah si dia yang paling aku sayang..
ATUK!!

hehehe hari ni saya detink ngan atuk saya yang tersayang..
love u atuk..

nenek, abah n mak..
along datang ni..
bawak atuk..

Al- Fatihah Untuk mereka semua..
amin...

Semalam Itu Memenatkan

| Khamis, 1 Disember 2011
semalam memang memenatkan
tapi yang bestnyer dah berakhir dan program2 besar yang aku kena handle..
so disember boleh le berehat skit..
walaupun sebenarnya belum le berehat sepenuhnya

ingat nak pi bercuti le..
kat mana ea?
emmm...
paris ok tak?
x pun korea..
wahhh seleraaaaaaaaa..

ermm kalau ade org sponsor kan bagus kan...
lallalalallalalla

Senarai Blog Saya

Ada Penulis Lain Di Blog Saya!

HYe Mr blog..
satu hari tak bertemu kamu chienta jadi rindu...
Muacccs mr blog..

mr blog..
chienta nak bagi tau..
nanti akan ade penulis baru dalam blog ni..
penulis jemputan?
ermm lebih kurang macam tu lah..
Mr Star nama dia..
Incik Bintang..
kekekke chienta tak tahu apa yang dia nak tulis..
tapi silap2 chienta leh gaduh pasal entry dengan dia kat sini..
hehehhe gurau je..
incik bintang baru nak try2 jadi blogger..
so let him try ok...

mr blog jangan terkejut..
be nice to him ok..
so ..
jom kite tunggu ape entry pertama dari Inbcik Bintang!!!
ZassSSssss!!
 

Copyright © 2010 Chienta Hatiku