Bukan Pintaku.. ( sila sambung )

| Ahad, 16 Januari 2011

Bukan Pintaku
Meletakkan kamu kekal dihatiku..
bukan mahuku
untuk terus mencintaimu..
bukan kehendakku
untuk berterusan menyintaimu..

melupakanmu aku tak mampu..


aku kata : puisi ni x dpt disiapkan sebab kehabisan idea..
sila sambung k... hehehhee n 1 morething.. ianya sekadar suka2 je k... x de kena mengena dgn yg hidup atau yg sudah tiada

6 ulasan:

{ cik.shabah } at: 16 Januari 2011 11:30 PTG berkata...

melupakanmu aku tak mampu
kau selalu diminda ku...

p/s : hu3,sambung balik sajak ni dear ;p

{ biskut } at: 16 Januari 2011 11:55 PTG berkata...

maafkan aku
kerna menjadi pendampingmu...



p/s:gimana mau hayatinya kalau itu bukan kamu.kerna ia datang dari hati bukan...

{ Pendapat Syah } at: 17 Januari 2011 12:01 PG berkata...

sambungannya ye..try je..

hakikatnya hatiku terpahat namamu
apakah ini takdirNya?
antara aku dan kamu telah disatukan?
aku tak mampu menepis kehendakNya

Aku sekadar pencinta
begitu juga kamu
andai cinta ini memanggil
aku harap kamu sahut sebaiknya
nun jauh kehidupan menunggu kita
antara bahagia dan derita
namun sudahkah kita bersedia?

bukan pintaku
merencana isi hatiku
bukan mahuku
mengharap bibit indah bersamamu
bukan kehendakku
menyusur denai asmara
kerana itulah dugaan bercinta
pasti kau tahu
harapan cinta pastinya ke arah bahagia

{ Chienta Hatiku } at: 17 Januari 2011 12:11 PG berkata...

cik shabah : wah2 leh tahan hehhee

biskut : pun baguih.. ade le kena mengena skit.. ( ceh malu nk ngaku kekeke )

syah : wah hebatnyer.. i like..
cam leh baca je isi hatiku kekekkee tq syah..

{ Sekamar Rindu } at: 17 Januari 2011 12:50 PG berkata...

salam...singgah pagi..

Bukan Pintaku
Meletakkan kamu kekal dihatiku..
bukan mahuku
untuk terus mencintaimu..
bukan kehendakku
untuk berterusan menyintaimu..

melupakanmu aku tak mampu..

sambungan:

"sayang...ingin sekali menulis puisi pada gumpalan awan..
angin mengiringinya ke pinggir senja..
mengubahnya menjadi hujan
kubayangkan dikau di sana, menanti seikat pelangi yg kuuntai..

sayang.
ingin ku menulis puisi di atas gelombang laut..
arus menghanyutkan ke celah teluk..
biar menjadi ombak bertaut..ku bayangkan dikau menanti
riak rindu yang kurangkai..

sekamar rindu

{ Chienta Hatiku } at: 28 Jun 2011 12:15 PG berkata...

huhuhu korang memang best!!!!

Senarai Blog Saya

Ada Penulis Lain Di Blog Saya!

HYe Mr blog..
satu hari tak bertemu kamu chienta jadi rindu...
Muacccs mr blog..

mr blog..
chienta nak bagi tau..
nanti akan ade penulis baru dalam blog ni..
penulis jemputan?
ermm lebih kurang macam tu lah..
Mr Star nama dia..
Incik Bintang..
kekekke chienta tak tahu apa yang dia nak tulis..
tapi silap2 chienta leh gaduh pasal entry dengan dia kat sini..
hehehhe gurau je..
incik bintang baru nak try2 jadi blogger..
so let him try ok...

mr blog jangan terkejut..
be nice to him ok..
so ..
jom kite tunggu ape entry pertama dari Inbcik Bintang!!!
ZassSSssss!!
 

Copyright © 2010 Chienta Hatiku