Kami Sayang Kamu K!

| Ahad, 2 Januari 2011

Petang tadi kami 3 beradik bawak adik bongsu kami tuk shopping2 barang sekolah dia..
dia lah seorang buah hati kami bertiga yang masih sekolah..
aku.. angah dan adik lelaki aku share le duit tuk meriahkan tahun baru my little brother ni...
maklum le anak bongsu..
semua nak yang brand2..
kalau kami dulu ish ish..
pakai je le apa yang ade..
tapi x pelah janji dia happy..

ni pun sebagai hadiah kami bertiga tuk dia sebab dapat keputusan baik dalam
PMR baru-baru ni...
last sekali kami pi beli baju kemeja sekolah dia..
wahh kat kedai tu.. memang ramai orang..
kebanyakannya semua datan ibu bapa..
hanay kami berempat je yang tak kot..
aku tengok adik aku asyik tengok satu pasangan family ni..
act aku perasan sebab pak cik dan mak cik tu..
memang macam arwah parents kami..

masuk je dalam keta..
adik aku kata..

" kalau mama abah ade kan bagus.. boleh shopping dengan kita ".. ujar adik bongsu
aku tu tiba-tiba..
kami bertiga terkedu..
x tau nak jawab ape..

tiba-tiba adik pompuan aku jawab..
" tak pelah.. kan kita orang ade.. sama je tu... jangan sedey-sedey.. nanti dia org pun sedey kat sana tau.. " sayu aku dengar jawapan Angah..

aku yang memandu ni diam jer..
buat-buat macam x de ape2..
padahal air mata aku ni dah bertakung dah..

dari cermin aku nampak adik bongsu aku tu menangis..
Tuhan je yang tahu macam mana perasaan aku masa tu..

" sape nak makan roti canai... aku belanja !!! "..
suara adik lelaki aku memecah suasana..
pantas je aku jawab..
" jom!! jom!!"


suasana kembali ceria selepas itu..
mama.. abah..
kalian tetap di hati kami..
buat adik tersayang..
jangan pernah rasa kamu sendiri..
kerna kami bertiga SAYANG KAMU K!!
Muaaahh!!



4 ulasan:

{ Alynn Notnot } at: 2 Januari 2011 1:36 PG berkata...

sweetnye :')

semoga korang tabah ye!

{ Si JaRi KOnTOt } at: 2 Januari 2011 9:12 PG berkata...

masih ade yg sayang......
teroskan perjalanan hidop korang...

{ ZuHa BuDak KamPunG } at: 2 Januari 2011 12:43 PTG berkata...

sweet... untung adik kkorang ade sibling cam korang... semoga tabahye... alfatihah untuk kedua orang tua kamu...

{ Hasniyati Md Razi } at: 2 Januari 2011 8:40 PTG berkata...

Al-Fatihah..moga korang semua tabah

Senarai Blog Saya

Ada Penulis Lain Di Blog Saya!

HYe Mr blog..
satu hari tak bertemu kamu chienta jadi rindu...
Muacccs mr blog..

mr blog..
chienta nak bagi tau..
nanti akan ade penulis baru dalam blog ni..
penulis jemputan?
ermm lebih kurang macam tu lah..
Mr Star nama dia..
Incik Bintang..
kekekke chienta tak tahu apa yang dia nak tulis..
tapi silap2 chienta leh gaduh pasal entry dengan dia kat sini..
hehehhe gurau je..
incik bintang baru nak try2 jadi blogger..
so let him try ok...

mr blog jangan terkejut..
be nice to him ok..
so ..
jom kite tunggu ape entry pertama dari Inbcik Bintang!!!
ZassSSssss!!
 

Copyright © 2010 Chienta Hatiku